Λογκανίκος – Γεωργίτσι – Καστόρι

Στο Λογκανίκο που είναι χτισμένος σε υψόμετρο 750 μέτρων σώζονται σημαντικά αρχαϊκά, κλασικά, ελληνιστικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, που παραπέμπουν στη μακραίωνη χριστιανική ιστορία της περιοχής, που βρίσκεται ανάμεσα στο Λογκανίκο και το Μυστρά όπωςτο καθολικό της Παλαιάς Μονής του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται από το 13ο αιώνα. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα μνημεία της περιοχής. Ψηλά στη βόρεια πλευρά του χωριού και δυτικά του ναού του Αγίου Γεωργίου υψώνεται η βυζαντινή καστροπολιτεία του Λογκανίκου

Το Γεωργίτσι είναι ένα χωριό του νομού Λακωνίας σε υψόμετρο 970 μέτρων και έχει το προσωνύμιο «Μπαλκόνι του Ταϋγέτου» λόγο της εκπληκτικής του θέας.

Το Καστόρι είναι ένα καταπράσινο ορεινό χωριό του νομού Λακωνίας σε υψόμετρο 500 μέτρων, που εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του Βόρειου Ταϋγέτου. Η διαδρομή από το Λεοντάρι είναι μαγευτική.

Μέχρι το Καστόρι υπάρχουν πολλά φαράγγια μαι μονοπάτια που μπορείτε να περιηγηθείτε. Ένα από αυτά είναι και το φαράγγι του ποταμού Κάστορα.

Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε το ιχθυοτροφείο του Γιάννη Γεροντίδη για να αγοράσετε πέστροφα καπνισμένη και μαριναρισμένη, καπνιστό οξυρυγχό και σολομό.